2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Atsakingo skolinimosi taisyklės


Nemažai diskusijų viešojoje erdvėje susilaukusios Lietuvos banko (LB) teikiamos atsakingo skolinimosi gairės – pagaliau buvo priimtos. Šiose pirmuose tokiose, Lietuvoje oficialiomis skolinimosi nuostatose nurodoma, kad pradinis įnašas už nekilnojamo turto (buto, namo. žemės sklypo ar pan.) paskolas, turės būti lygus arba didesnis nei 15% perkamo per hipteką, turto vertės. Papildomai dar aprašoma, kad visi asmenys siekiantys gauti finansavimą nekilnojamam turtui įsigyti, turės už hipotekos paskolą mokėti nedaugiau kaip 40proc nuo savo ar šeimos pajamų.

Neseniai Prezidentės paskirtas LB valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, savo pranešime itin akcentavo, dar it tai, kad Lietuvoje veikiantys komerciniai bankai tikėjosi, didesnio maksimalaus paskolos ir pajamų santykio -  50proc. Buvo pasiūlymų net ir dėl 60 proc. nuo visų pajamų. Tačiau LB buvo nepermaldaujamas.

2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Kelionės automobiliu


Keliautojai šį atostogų sezoną papildys degalinių kišenes, nes kaip prognuozuojama itin daug bus keliaujama automobiliais bei autobusais.

"Mažmeninės dujų kainos yra prognozuojama, kad toliau mažės, kaip mes netoli metų pabaigos atostogų kelionės laikotarpiui", - sakė Jessica Brady, AAA atstovė parengtą pareiškimą. "Nors dujų kainos yra beveik 20 centų daugiau, vertėtų prisiminti keliones draudimas nei jie buvo praėjusiais metais, jie yra gerokai mažiau nei šių metų piko kaina $ 3,98 už galoną."

Mažesnėmis sąnaudomis mažmeninės benzino tikimasi, kad toliau, į Naujųjų metų, kaip naftos kainų kritimas žemiau 95 dolerių už barelį, pagal AAA tipo.

Bet Tenesio valstijoje bešvinio dujų kaina išaugo, palyginti su šiuo metu pernai - nuo $ už galoną 2.83 $ 3.07, pagal AAA tipo.

Dabartinių nacionalinių galonų dujų vidutinė kaina yra $ 3.22. Tai apie 6% daugiau nei pernai Kelionės trukmė vidutiniškai $ 3.04 ir 5 centų mažiau nei praėjusią savaitę vidutiniškai $ 3.27.

Kalionės per šventes

Pasiruošimas drąsus oro uosto pilnas svoris vėliau šią savaitę?

Pasirodo, kad jums gali prireikti mažiau drąsos, nei jūs manote. Priešingai priimti išmintį, kad atostogos yra judriausių dienas keliauti oro transportu, gali būti daugiau mitas nei tikrovė.

"Days aplink atostogas vis dar yra tarp labiausiai stresą laikotarpių," sakė Steve Lott, oro linijų atstovas Amerikoje (A4A), komercinių ir pramonės grupė, anksčiau žinoma kaip oro transporto asociacijos. "Tačiau atsitiktinai penktadienis liepos mėnesį, dažnai galima pamatyti keliaujant skaičių, viršutinė, tarkim, prieš Padėkos trečiadienis."

"Geriausia diena buvo sekmadienis po Padėkos apie 89.000 keleivių", sakė atstovas jūros International Airport. "Tai nėra net arti, ką matome kasdien vasarą."

Ir pagrindinių draudimas ~ s oro, kelionių per artėjantį atostogų sezono gali laikytis panašaus modelio. Antradienį, A4A Prognozuojama, kad 43.300.000 keliautojų skris į JAV oro keliones susisiekimo bendrovės per 21 gruodis - 4 sausis laikotarpius. Tai yra 1 proc kritimas nuo praėjusių metų, kuri gamina apie 20.000 mažiau keleivių per dieną.

Tai turėtų būti mažiau žmonių terminale, nors ir ne visada gali jaustis tokiu būdu. "Oro uostai gali pasirodyti užimtas, nes turistai, kurie nėra susipažinę su kioskuose ar saugumui, arba įlaipinimo procesas vyksta", sakė vykdantysis viceprezidentas politikos ir išorės santykių tarybos Tarptautinės

Keliauti geriausias poilsis

Išraiškingos iškylos į egzotišką Indiją išvyko ir nepakartojamos bbc tv laidos aukščiausia pavara komanda.

Tradiciškai, kad naujus metus „Auksčiausios pavaros“ trijulė pabaigę specialiu prailgintu epizodu, kuriame keliaujama į tolimus kraštus. Šie metai bus ne išimtis auksčiausia pavara keliaują į Indiją