2014 m. vasario 18 d., antradienis

Laisvalakis - geras laisvalaikis

Praleisti laisvą nuo darbo ar mokslų laiką galima įvairiais būdais. Dėja, bet statistika yra negailestinga ir rodo, kad didžioji dalis europiečių savo laisvą laiką leidžia priešais televizoriaus ekraną. Tai yra iš dalies paaiškinama tuo, kad žmogus išties stipriai yra išsekinamas darbe ar mokslo įstaigoje. Skaityti knygą daugumai atrodo pernelyg varginantis užsiėmimas, ką jau bekalbėti apie kokį aktyvesni laisvalaikio praleidimo būdą. Tačiau tai nėra tinkamas požiūris, juk veikti tikrai galimas rasti ką ir net veikti, bet išties gerai praleisti savo laisvalaikį.

Vienas geras rusiškas posakis teigia, kad poilsis turi būti aktyvus (rusu kalba jis skamba kiek geriau, bet esmė ta pati). Todėl pabandykime paanalizuoti kokie poilsio būdai yra priimtiniausiu lietuvaičiams.
  • Važinėjimas dviračiu;
  • Slidinėjimas;
  • Sportas;
  • Laipiojimas medžiai;
  • Kinas;
  • Kitos aktyvios pramogos.
Nors dauguma vakarų ir šiaurės Europos šalių į dviratį žiūri daugiau kaip į transporto priemonę, nei į pramogą - pas mus yra kiek kitokia situacija. Dviratis dažniausiai pasirenkamas kaip savaitgalio pasivažinėjimo pramoga. Retas tautietis į darbą važiuoja šia ekologiška ir ekonomiška transporto priemone. Na, bet pasivažinėjimas savaitgaliai vis geriau nei nieko.

Su slidinėjimu yra ganėtinai sudėtinga situacija, nes sniegas nedažnai lepina mūsų kraštą. Galbūt dėl to slidinėjimas nėra populiariausia sporto šaka Lietuvoje. Tačiau yra puiki Druskininkų slidinėjimo trasa, kuri veikia visus metus. Taip pat yra genėtinai daug slidinėjimo trasų kaimyninėje Latvijoje ir Lenkijoje. Tai aišku ne kasdieniška pramoga, bet karts nuo karto sau tai leisti gali dauguma tautiečių.

Sportas yra ne tik puikis laisvalaikio praleidimo būdas, bet ir sveikata. Visi ieškantys geriausios sporto šakos turėtų išbandyti bent keletą skirtingų. Jei turite antsvirio rekomenduojama rinktis jau minėta važinėjimą dviračiu arba bėgimą. Juk nesvarbu kaip lėtai tu bėgi, vistiek judi greičiau už tuo kurie sėdi ant sofos. 

Apibendrinus aukščiau išsakytus pasiūlymus galima drąsiai teigti, kad veiklos tikrai yra. Reikia tik pakelti savo užpakalį nuo sofos ir išeiti į lauką. Rinkitės aktyvų laisvalaikio praleidimo būdą ir tada į darbą po savaitgalio grįšite pailsėja ir kupini jėgų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą